Aankomende zondag 6 oktober gaan we Gluren bij de Buren!

Op zondag 6 oktober vindt de 15e editie van Gluren bij de Buren plaats. Er zijn meer dan 50 optredens in Houten en omgeving te zien, van singer-songwriters tot coverbands. En denk ook aan aanstormend talent op het gebied van theater, dans en cabaret. De toppers van het Café Theater Festival Utrecht komen naar Houten. En natuurlijk laat veel talent uit Houten van zich horen!

Gluren bij de Buren vindt plaats in heel Houten. De huiskamers variëren van groot tot klein en bevinden zich in alle wijken van Houten. Pak de fiets en mis je juweeltjes niet, ook al zitten ze misschien nét voorbij de Rondweg!

Kom om 12.00 uur naar de ‘Centrale Huiskamer’ op het Plein (Oude Dorp) voor de opening! Laat je verrassen door toffe optredens en stippel je eigen route uit langs de huiskamers. 

Kan jij niet wachten om de acts en huiskamers te verkennen? Het programma is nu te bekijken op onze website; https://www.glurenbijdeburenhouten.nl!

Betaal-wat-je-kan formule
Gluren bij de Buren zou niet kunnen bestaan zonder de bijdrage van haar bezoekers. Elke huiskamer heeft zijn eigen spaarpot met gepersonaliseerde QR code. Het geld, dat opgehaald wordt via de spaarpotten, is voor de helft voor de artiest en voor de helft voor de organisatie van het festival. Loop dus na de voorstelling die je hebt bezocht even langs de groene glimmende rakkers en steun de artiest die je hebt bezocht en het festival zelf.

Naast de spaarpotten kun je nog op andere manieren bijdragen aan het voortbestaan
van Gluren bij de Buren Houten:
– Koop een vriendenticket van € 5,-, € 10,- of € 15,- via de website
https://glurenbijdeburenhouten.nl/betaal-wat-je-kan-systeem/

Centrale Huiskamer
Naast de optredens in de huiskamers van bewoners, is iedereen ook de hele middag van harte welkom in de Centrale Huiskamer op het Plein. Geniet hier van de deuntjes van ‘De Zweefclub’, drink een kopje koffie bij de keet, neem een lekker biertje bij de bar en stippel de vervolgroute uit langs de huiskamers. Kinderen kunnen op het Plein aan de slag met het maken van een eigen buurt in de workshop ‘Kartonnen Buurtje’. Ook
danst Mayke van Veldhuizen haar voorstelling ‘Lieve Vreemdeling’. Eindig met ons weer in de ‘Centrale Huiskamer’ om even na te genieten en bij te praten. Partners in Shine zal vanaf 15.15 heerlijke plaatjes draaien met DJ en live saxofonist.

Tot zondag 6 oktober!

15447
Cultuurfonds K.F. Hein Fonds Rabobank Stumpfl MKB schoon Platform Maatschappelijk Ondernemen Houten Provincie Utrecht